Verzuim verlagen

Hoe kun je langdurig verzuim verlagen?

Verzuim op de werkvloer is vervelend. Degene die verzuimt zit vaak vanwege een goede reden thuis, en wil eigenlijk het liefst actief op de werkvloer zijn. Collega’s missen opeens een belangrijk iemand op kantoor, waardoor de werkdruk vaak toeneemt. En het kan werkgevers veel geld kosten. Het is dus duidelijk een situatie waar niemand beter van wordt. Daarom gaan steeds meer werkgevers iets doen om verzuim te verlagen en terug te dringen. Het is een actueel vraagstuk geworden hoe we dit het beste kunnen doen. Tsuru geeft hier een antwoord op.

Hoe Tsuru verzuim verlaagt

Om verzuim te verlagen is het belangrijk om medewerkers zo gezond en gelukkig mogelijk te maken en houden. Daarnaast is het belangrijk om medewerkers bewuster te maken over hun eigen leefstijlkeuzes om deze gezondheid en dit geluk te stimuleren. Gezonde en gelukkige medewerkers zijn immers minder vaak fysiek of mentaal ziek. Dit helpt dus met het verlagen en terugdringen van verzuim. Daarom geeft Tsuru alle medewerkers een Persoonlijkheid & Leefstijl Scan. Dit is een persoonlijk rapport waarin alle medewerkers een cijfer ontvangen op het gebied van voeding, bewegen, stress, slaap en ambitie. Deze cijfers zijn gebaseerd op antwoorden die medewerkers geven op de digitale vragenlijsten die Tsuru aan ze voorlegt. Naast cijfers ontvangen ze persoonlijke verdiepende informatie, zodat ze de juiste handvatten krijgen om hun gezondheid en geluk op peil te houden. Dit verlaagt de kans op fysieke en mentale klachten, zoals een burn-out. Daardoor kun je langdurig verzuim verlagen op de werkvloer.

Zie werkgeluk als belangrijke investering

  • Bevorderen van werkgeluk
  • Psychisch verzuim verminderen
  • Duurzame inzetbaarheid verbeteren
  • Medewerkers gelukkiger maken
  • Productiviteit verhogen
  • Aandacht voor veerkracht van medewerkers
  • Werkprestaties verbeteren
Contact

Werkgeluk uit zich fysiek en mentaal

Het begeleiden en coachen van medewerkers

Alleen bewustwording geven door middel van een persoonlijk rapport kan verzuim al verlagen en terugdringen, maar door coaching kan dit effect nog veel groter worden. Daarom biedt Tsuru een app aan voor coaching. Zo ontvangen medewerkers elke week uitdagingen en adviezen die gericht zijn op hun persoonlijke doelen behalen. Zo blijven ze actief bezig met hun eigen gezondheid en geluk, waardoor ook het werkplezier sterk omhoog gaat.

Kijk hier voor de andere duurzame inzetbaarheid producten.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.