Tsuru en gezondheid

Een goede gezondheid is waar Tsuru voor staat. Wij willen gezondheid en geluk op een laagdrempelige manier voor iedereen mogelijk maken. Dit doen we met de Tsuru App, een dagelijkse, persoonlijke lifestyle coach. 

Maar wat is nou eigenlijk gezondheid? Wij sluiten ons aan bij een recente definitie van gezondheid van onder meer de Gezondheidsraad:

Gezondheid is het vermogen om je aan te passen en aan het roer te staan. Ook al heb je emotionele, sociale of fysieke uitdagingen. Daarbij zijn persoonlijke groei en ontwikkeling en het vervullen van persoonlijke doelen in het leven dus net zo belangrijk.

Tsuru betrekt alle leefstijl gebieden: voeding, bewegen, motivatie, slaap, stress, in combinatie met je persoonlijkheid en gedrag. We kijken dus niet alleen naar fysieke gezondheid, maar ook naar mentale gezondheid. Het één beïnvloedt de ander.

Tsuru en gezondheid

  • Tsuru betrekt jouw gehele leefstijl
  • Tsuru focust op zowel fysieke- als mentale gezondheid
  • Tsuru zet jou aan het roer van je eigen gezondheid
  • Tsuru coacht je op een manier die bij jou past

"Wanneer jij goed in je vel zit, kun je optimaal tot je recht. Dit vinden we bij Tsuru erg belangrijk."

Mentale gezondheid

Is je geest optimaal fit en veerkrachtig, dan is dit terug te zien in alle aspecten van je leven. Onder mentale gezondheid beschouwen we onder andere:

  • een goed zelfbeeld
  • positief denken
  • de mogelijkheid om je aan te passen aan onverwachte gebeurtenissen.

 Wanneer je je mentaal gezond voelt, heb je geen psychische klachten. Met een vragenlijst leren we je persoonlijkheid kennen en hoe je je gedraagt ten aanzien van een gezonde leefstijl, zodat we je persoonlijk kunnen coachen.

Fysieke gezondheid

Onder fysieke gezondheid verstaan we vooral je lichamelijke toestand, de mate waarin je je fit voelt. Daarbij beperken we ons dus niet tot je conditie, kracht en lenigheid, en of er sprake is van wel of geen overgewicht.

We hebben ook aandacht voor mentale, ‘verborgen’ gezondheidsproblemen die zich op een fysieke manier uiten. Slapeloosheid vertaalt zich bijvoorbeeld in (over)vermoeidheid, terwijl langdurige stress hartkloppingen, spijsverteringsproblemen en rugklachten kan veroorzaken.

Gedrag staat centraal 

Bij Tsuru staat jouw persoonlijkheid en jouw gedrag centraal. Dit betekent dat we je niet zullen vragen om af te vallen of ultra gespierd te worden als dit niet bij je past. We kijken verder dan dat. We stellen vragen om erachter te komen hoe impulsief je bent, hoe je omgaat met emoties en of je graag alleen of in een groep verkeert, waardoor we weten welk type eter en sporter je bent en hoe je om gaat met moeilijke momenten. Dit zorgt ervoor dat we je kunnen coachen op een manier die bij jou past! Daarnaast hebben we ook veel tips voor je om beter om te gaan met stress, beter te slapen en nog veel meer.

We vinden het vooral belangrijk dat jij goed in je vel zit en optimaal tot je recht komt. Daar horen positieve uitdagingen, dagelijkse kleine 'challenges', bij die stimulerend werken. Lees onze blogs om nog meer tips en inspiratie te krijgen over hoe je actief aan je eigen gezondheid kunt werken. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.