Larissa is gefascineerd door de complexiteit van de mens. Wat drijft hem? Welke verlangens heeft hij? Waarom maakt hij bepaalde keuzes? Wat voor talenten heeft hij in huis? Welke kanten houdt hij liever voor zichzelf en anderen verborgen? Wat zijn de kwetsbaarheden? Waarom loopt hij vast? Een studie naar de leer van de ziel was dan ook een logische keuze.

In 2010 rondde Larissa de wetenschappelijke opleiding Medische Psychologie af aan de Universiteit van Tilburg. Hierna volgde zij een postdoctorale opleiding en diverse cursussen ter verbreding en verdieping van haar werkzaamheden binnen uiteenlopende gezondheidsorganisaties. In haar werk als psycholoog heeft zij mensen met verschillende klachten en problemen ondersteund, begeleidt en behandeld, variërend van slaapproblemen tot aan gewichtsproblematiek. Zij houdt in het persoonlijk groeiproces oog voor het complexe samenspel tussen lichamelijke, psychologische en sociale factoren en maakt gebruik van de krachten van de cliënt.

Geluk, gezondheid en algeheel welzijn zijn waarden waar wij allen naar streven en die Larissa voor iedereen toegankelijk wil maken, zodat een rijk en waardevol leven binnen handbereik ligt. Haar kennis en kunde zet zij binnen Tsuru in om kwalitatief hoogwaardige en innovatieve zorg te ontwikkelen en aan te bieden. Haar aandachtsgebied bestaat uit slaap en slaapproblemen.

Larissa heeft een brede interesse en maakt naast haar werk graag tijd vrij voor muziek, hiking, yoga, gastronomie, schilderen, lezen en persoonlijke ontwikkeling. Zij is op zoek naar het recept voor ‘het goede leven’ waarin mens en natuur zich kunnen blijven ontwikkelen en een duurzame relatie met elkaar aangaan.

Drs. Larissa van der Zalm Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Blogs door Drs. Larissa van der Zalm

28 jan. 2019

Winterdepressie: een onderbelicht probleem onder noordelingen

Winterdepressie: een onderbelicht probleem onder noorderlingen

In de koude en donkere maanden kun je op het noordelijk halfrond getroffen worden door een winterdepressie. De exacte oorzaken zijn onbekend, maar de wetenschap is er over uit dat licht een essentiële rol speelt in de behandeling.

29 nov. 2018

Dit is waarom een 'schoonheidsslaapje' echt bestaat

Dit is waarom een 'schoonheidsslaapje' echt bestaat

Wanneer je een kort nachtje hebt gehad, merk je misschien dat je huid er de volgende dag niet op z'n best uitziet. Denk aan wallen en een grauwe teint. Wat blijkt? Wie mooi wil zijn, heeft dus echt genoeg slaap nodig!

05 nov. 2018

Slim oud worden door te slapen: kan dat?

Slim oud worden door te slapen

Slaap is belangrijk voor je mentale functies, zoals leren en het verkrijgen van inzichten. Jammer genoeg is veroudering (nog) niet te stoppen, maar de mentale effecten ervan kunnen door een goede nachtrust wel beperkt worden. Lees hier hoe!

29 okt. 2018

3 tips om met nachtdiensten om te gaan

3 tips om met nachtdiensten om te gaan

De trend van onregelmatig werken neemt langzaam toe. Nachtdiensten verstoren niet alleen de slaap, maar hebben helaas ook veel invloed op het privéleven. Tsuru expert en GZ-psycholoog Drs. Larissa van der Zalm legt uit wat je eraan kunt doen.

22 okt. 2018

Vakantie: de tijd om je slaapritme onder de loep te nemen

Vakantie: dé tijd om je slaapritme onder de loep te nemen

Weet jij wat je natuurlijke slaapritme is? Veel mensen weten dit niet door de continue toevoer van kunstlicht die dagelijks op hen af komt. De vakantie is daarom een uitgelezen moment om je slaapritme eens goed te onderzoeken.

15 okt. 2018

Zomer- of wintertijd? De gevolgen op een rij

Zomer- of wintertijd? De gevolgen op een rij

Iedere laatste zondag van oktober gaat de wintertijd in. Ieder jaar weer laait de discussie op over het nut van een zomer- en wintertijd. Het verschuiven van de tijd kent zowel voordelen als nadelen. Wat betekent het voor je slaap- en waakritme?

10 okt. 2018

Hoe Val Je Mindful In Slaap

Tsuru video - Zo val je 'mindful' in slaap

Val jij meestal rustig in slaap, of lig je de halve nacht te woelen? Behoor je tot de laatste groep, dan is deze vlog iets voor jou. Tsuru expert en GZ-psycholoog Drs. Larissa van der Zalm geeft je dé tip om goed te slapen.

19 sep. 2018

Vlog Overgewicht

Tsuru video - Geeft een tekort aan slaap meer kans op overgewicht?

Langdurig slaapgebrek kan leiden tot allerlei welvaartsziekten. Maar werkt het ook overgewicht in de hand? Het antwoord zie je terug in deze vlog van Tsuru slaapexpert en GZ-psycholoog Drs. Larissa van der Zalm.

18 sep. 2018

Whitepaper: 'Slaapproblemen onder werknemers'

'Slaapproblemen onder werknemers'. Herken jij ze?

Slaapproblemen op het werk komen vaak voor. Toch wordt bij slechts 30% van de bedrijven slaaptekort als probleem onderkend. Download gratis de Tsuru whitepaper 'slaapproblemen onder werknemers', en ontdek de oplossingen voor jouw bedrijf.