Jan-Willem is sinds 2016 werkzaam voor Tsuru als marketeer. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij de richting persuasieve communicatie gekozen vanwege zijn interesse in de mogelijkheden om mensen via goede communicatie aan te zetten tot gezond gedrag.

Dit resulteerde in een scriptie met als titel ‘wie of wat overtuigd me om meer te bewegen’, waarover hij een blog schreef: https://student.uva.nl/bcw/blogs/jan-willem-pijnenburg-bewegen-in-social-media-land.html.

Voor Tsuru is hij dagelijks bezig met het informeren van werkgevers en werknemers over de belangen van welzijn op de werkvloer ter bevordering van geluk, gezondheid en motivatie. Vanuit zijn interesse voor duursport, voeding en psychologie denk hij ook graag mee over de product content van Tsuru. In zijn vrije tijd leest hij graag over nieuwe technologische ontwikkelingen en de invloed hiervan op gezondheid en geluk.

Onder het mom ‘practice what you preach’ is hij zowel op werk als privé veel bezig met zelfverbetering en een gezonde leefstijl.

Jan-Willem Pijnenburg Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Blogs door Jan-Willem Pijnenburg

03 mei 2019

Werktrends van 2008 tot 2018: wat is er veranderd?

Werktrends van 2008 tot 2018: wat is er veranderd?

TNO onderzocht met de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden tussen 2008 en 2018 de stand van werkend Nederland. Uit de enquête kwamen enkele opvallende trends naar voren, onder andere op het gebied van verzuim, autonomie en thuiswerken.

25 jun. 2018

Slaapproblemen en werk (Infographic)

Slaapproblemen en werk (Infographic)

Gemiddeld 30 procent ervaart wel eens slaapproblemen, zoals moeite met in- of doorslapen. Dit heeft automatisch invloed op werkprestaties. Bekijk hier de infographic voor meer cijfers en weetjes over slaapproblemen en werk.

14 jun. 2018

Tips voor gezond eten op het werk (Infographic)

Tips voor gezond eten op het werk (Infographic)

Het aanbieden van gezonde voeding op het werk is belangrijk voor fitte, gezondere werknemers. Lees de belangrijkste cijfers over voeding en werk in deze infographic, met tips voor werknemers om gezonde keuzes te maken.

17 mei 2018

Wat doet bewegen voor je gezondheid (infographic)

Wat doet bewegen voor je gezondheid? (Infographic)

We zitten gemiddeld 8,7 uur per dag. In deze infographic hebben we belangrijke cijfers verzameld over de relatie tussen bewegen en gezondheid, met tips om beweging op de werkvloer te stimuleren.

01 mei 2018

Hoe ontstaat werkstress

Hoe ontstaat werkstress? (Infographic)

Verzuim door werkstress kost jaarlijks miljoenen euro's. In deze infographic worden de belangrijkste oorzaken en symptomen van werkstress weergegeven, met tips voor werknemers om minder werkstress te ervaren.