Ruud is cardioloog en is sinds 1988 verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In die afgelopen 30 jaar heeft hij zijn praktijk uitgebouwd tot een van de grootste in de Brabantse regio.

Dat was een heel leerzame periode in zijn leven, waarin hij vaak hand in hand met patiënten optrok. Daar waar genezing van hartkwalen niet altijd mogelijk was, hoe kan het ook anders, werd begeleiding en betrokkenheid belangrijker dan het al was. Daar begon hij zich geleidelijk meer en meer te realiseren dat het inzetten van allerlei technische mogelijkheden niet kon verhullen dat inderdaad voorkomen altijd beter was dan genezen.

En precies dat preventieve aspect is lastig te implementeren in een ziekenhuis. Ruud besloot dan ook zijn praktijk te beëindigen en zich volledig te gaan wijden aan Tsuru. Hier geeft hij vorm aan zijn transformatie van “ziektedokter“ naar “gezondheidsdokter” en kan hij de “happy and healthy lifestyle” met overtuiging uitdragen.

Hij is verantwoordelijk voor de medische kennis en is als het ware het medisch geweten. Hij scant en leest de relevante medische literatuur, schrijft gezondheidsblogs, vlogt over actuele nieuwsberichten en gezondheidskwesties met betrekking tot het hart. Daarnaast implementeert hij verantwoorde adviezen en programma’s.

Ruud is leergierig, leest veel en is een beetje als kwikzilver. Hij is geestdriftig, spiritueel en intuïtief. Tekent graag, maar kan het niet. Speelt op zijn sax, echter zijn hond loopt direct de tuin in.

Blogs door Drs. Ruud van Langeveld

08 apr. 2019

Is cholesterol alleen belangrijk voor 50-plussers?

Is cholesterol alleen belangrijk voor 50-plussers?

Een hoog cholesterol wordt vaak gelinkt aan ouderdom en daarmee hart- en vaatziekten. Is dat wel terecht? En welke rol speelt een goede gezondheid? Enkele vragen waar Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld in deze blog antwoord op geeft.

01 apr. 2019

Zout en een hoge bloeddruk: hoe zit dat?

Zout en een hoge bloeddruk: hoe zit dat?

Zout en bloeddruk hebben een haat-liefdeverhouding. Er wordt vooral gezegd dat een hoge inname van zout zorgt voor een hoge bloeddruk. In deze blog van Tsuru Expert en Cardioloog Drs. Ruud van Langeveld lees je hoe het écht zit.

18 mrt. 2019

Is het verstandig om te sporten als je grieperig bent?

Is het verstandig om te sporten als je grieperig bent?

Voel je je niet lekker? Grote kans dat je de bank verkiest boven het sporten. Sommige fanatiekelingen trotseren alsnog de kou. Of dit verstandig is, lees je in deze blog van Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld.

18 feb. 2019

3 eettips om je cholesterol te verlagen

3 eettips om je cholesterol te verlagen

Een hoog cholesterol heeft een verband met hart- en vaatziekten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die cholesterolverlagend kunnen werken. Welke dat zijn, lees je in deze blog van cardioloog en Tsuru expert Drs. Ruud van Langeveld.

06 feb. 2019

Maak jij onderscheid tussen medisch nepnieuws en feiten?

Maak jij onderscheid tussen medisch nepnieuws en feiten?

In deze tijd wordt er veel zin en onzin verspreid via digitale media. Gezondheid en voeding zijn populaire items waar menig influencer of 'ervaringsdeskundige' zich op stort. Weet jij het kaf van het koren te scheiden?

10 dec. 2018

Hoe motiveer ik mezelf om te (blijven) sporten tijdens de koude, donkere dagen?

Hoe motiveer ik mezelf om te sporten tijdens de koude, donkere dagen?

Tijdens de koude, donkere dagen voor kerst kan het een hele opgave worden om te sporten. De bank lijkt opeens veel aantrekkelijker,en je lichaam schreeuwt om te blijven zitten met een lekker warm dekentje. Lees hier 7 tips om jezelf te motiveren!

28 nov. 2018

Waarom niet iedereen een gebroken hart overleeft

Waarom niet iedereen een gebroken hart overleeft

Misschien heb je het vaker gehoord of gelezen: echtparen die kort na elkaar overlijden, nadat ze zo'n 50, 60 of misschien wel 70 jaar getrouwd waren. Bestaat er zoiets als het 'broken heart syndrome'?

26 nov. 2018

De reden dat je niet zoveel vet verbrandt tijdens het sporten

De reden dat je niet zoveel vet verbrandt tijdens het sporten

Harder sporten betekent meer vet verbranden, denk je misschien. Toch schuilt er heel wat meer achter deze stelling. Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld legt uit welke rol je ademhaling speelt bij het verbranden van vet.

23 nov. 2018

De invloed van zomer- en wintertijd op je hart

Tsuru video - De invloed van zomer- en wintertijd op je hart

Jaarlijks zetten we de klok in het voorjaar een uur vooruit en in het najaar een uur terug. Iets onschuldigs, zo lijkt het. Maar welke consequenties kan dit hebben voor je hart?