Ruud is cardioloog en is sinds 1988 verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In die afgelopen 30 jaar heeft hij zijn praktijk uitgebouwd tot een van de grootste in de Brabantse regio.

Dat was een heel leerzame periode in zijn leven, waarin hij vaak hand in hand met patiënten optrok. Daar waar genezing van hartkwalen niet altijd mogelijk was, hoe kan het ook anders, werd begeleiding en betrokkenheid belangrijker dan het al was. Daar begon hij zich geleidelijk meer en meer te realiseren dat het inzetten van allerlei technische mogelijkheden niet kon verhullen dat inderdaad voorkomen altijd beter was dan genezen.

En precies dat preventieve aspect is lastig te implementeren in een ziekenhuis. Ruud besloot dan ook zijn praktijk te beëindigen en zich volledig te gaan wijden aan Tsuru. Hier geeft hij vorm aan zijn transformatie van “ziektedokter“ naar “gezondheidsdokter” en kan hij de “happy and healthy lifestyle” met overtuiging uitdragen.

Hij is verantwoordelijk voor de medische kennis en is als het ware het medisch geweten. Hij scant en leest de relevante medische literatuur, schrijft gezondheidsblogs, vlogt over actuele nieuwsberichten en gezondheidskwesties met betrekking tot het hart. Daarnaast implementeert hij verantwoorde adviezen en programma’s.

Ruud is leergierig, leest veel en is een beetje als kwikzilver. Hij is geestdriftig, spiritueel en intuïtief. Tekent graag, maar kan het niet. Speelt op zijn sax, echter zijn hond loopt direct de tuin in.

Blogs door Drs. Ruud van Langeveld

18 feb. 2019

3 eettips om je cholesterol te verlagen

3 eettips om je cholesterol te verlagen

Een hoog cholesterol heeft een verband met hart- en vaatziekten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die cholesterolverlagend kunnen werken. Welke dat zijn, lees je in deze blog van cardioloog en Tsuru expert Drs. Ruud van Langeveld.

06 feb. 2019

Maak jij onderscheid tussen medisch nepnieuws en feiten?

Maak jij onderscheid tussen medisch nepnieuws en feiten?

In deze tijd wordt er veel zin en onzin verspreid via digitale media. Gezondheid en voeding zijn populaire items waar menig influencer of 'ervaringsdeskundige' zich op stort. Weet jij het kaf van het koren te scheiden?

10 dec. 2018

Hoe motiveer ik mezelf om te (blijven) sporten tijdens de koude, donkere dagen?

Hoe motiveer ik mezelf om te sporten tijdens de koude, donkere dagen?

Tijdens de koude, donkere dagen voor kerst kan het een hele opgave worden om te sporten. De bank lijkt opeens veel aantrekkelijker,en je lichaam schreeuwt om te blijven zitten met een lekker warm dekentje. Lees hier 7 tips om jezelf te motiveren!

28 nov. 2018

Waarom niet iedereen een gebroken hart overleeft

Waarom niet iedereen een gebroken hart overleeft

Misschien heb je het vaker gehoord of gelezen: echtparen die kort na elkaar overlijden, nadat ze zo'n 50, 60 of misschien wel 70 jaar getrouwd waren. Bestaat er zoiets als het 'broken heart syndrome'?

26 nov. 2018

De reden dat je niet zoveel vet verbrandt tijdens het sporten

De reden dat je niet zoveel vet verbrandt tijdens het sporten

Harder sporten betekent meer vet verbranden, denk je misschien. Toch schuilt er heel wat meer achter deze stelling. Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld legt uit welke rol je ademhaling speelt bij het verbranden van vet.

23 nov. 2018

De invloed van zomer- en wintertijd op je hart

Tsuru video - De invloed van zomer- en wintertijd op je hart

Jaarlijks zetten we de klok in het voorjaar een uur vooruit en in het najaar een uur terug. Iets onschuldigs, zo lijkt het. Maar welke consequenties kan dit hebben voor je hart?

19 nov. 2018

Hoeveel kilocalorieën verbruik je nu echt?

Hoeveel kilocalorieën verbruik je nu echt?

We kennen allemaal wel het aantal kilocalorieën dat iemand verbruikt in rust. Toch is dit niet altijd realistisch, want iedereen beweegt. Al is het maar een heel klein beetje. In deze blog lees je hoe je het échte aantal kilocalorieën kunt berekenen.

12 nov. 2018

Dit betekent het echt als je een hartverzakking krijgt

Dit betekent het echt als je een hartverzakking krijgt

''Ik schrok me dood. Het leek wel of ik een hartverzakking kreeg!'' Een bekende uitspraak die synoniem staat voor een heftige schrikreactie. Toch schuilt er meer achter deze uitspraak dan je misschien zou denken.

02 nov. 2018

Vlog Cafeine Hart

Tsuru video - Wat doet cafeïne met je hart?

Wat gebeurt er in je lichaam als je een kop koffie pakt? Of een Red Bull achterover slaat? In deze vlog van Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld kom je erachter.