Jessy is co-founder en verantwoordelijk voor de inhoud c.q. content van Tsuru. Jessy is afgestudeerd als psycholoog en ging zich onmiddellijk verder specialiseren middels werk en opleidingen tot psychotherapeut en klinisch psycholoog.

Tijdens haar werk als hoofd medische psychologie in een algemeen ziekenhuis startte zij, samen met een collega, een eigen praktijk. De pijlers hiervan waren diagnostiek, kort durende psychologische begeleiding, langer-durende psychotherapie en opleiding. Wetenschappelijke verdieping en specialisatie combineren met ondernemerschap was voor haar een ideale combinatie om een eigen ideologie en de daaraan gekoppelde innovaties, waar te maken.

Al in de jaren tachtig durfde zij geestelijke gezondheidszorg als product te benoemen en daarmee een weg in te slaan waarmee ze liet zien dat de geestelijke gezondheidszorg, beter, efficiënter en daarmee klantvriendelijker gemaakt kon worden. Deze praktijk, gestart in 1986 ontwikkelde zich tot een succesvolle GGZ-instelling: Apanta –GGZ, waar klantgerichtheid hoog in het vaandel stond.

In die lijn lag ook de volgende stap die gemaakt werd met Tsuru. Samen met Cor Pijnenburg stelde zij zich de vraag ‘hoe psychologie met techniek te combineren was, en daarmee grote groepen mensen bereikt konden worden ten behoeve van hun gezondheid en geluk.' Ook hier is de combinatie van innovatieve wetenschap, inhoud en ondernemerschap leidend. Daarnaast is zij nog steeds werkzaam als psychotherapeut omdat het een mooi vak is en zij op deze manier ‘state of the art’ blijft op het gebied van psychotherapeutische interventies.

Jessy ziet zichzelf als iemand van uitersten: energiek, grenzen opzoeken, laten inspireren door wetenschappers, maar ook door creatieve mensen die performen in de beeldende kunst, muziek en dans. Daartegenover kan zij zich ook totaal terugtrekken. Veel lezen en alleen sporten om alles te laten bezinken. Zij gelooft in de kracht van balans zonder concessies te hoeven doen.

Drs. Jessy Brouwers Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Blogs door Drs. Jessy Brouwers

13 feb. 2019

Deze persoonlijkheidseigenschappen bepalen hoe iemand werkt, denkt en 'voelt'

Deze persoonlijkheidseigenschappen bepalen hoe iemand werkt, denkt en 'voelt'

De Big Five bestaat uit 5 persoonlijkheidseigenschappen. Klinisch psycholoog en psychotherapeut Drs. Jessy Brouwers legt in deze blog uit welke persoonlijkheidseigenschappen invloed hebben op hoe iemand werkt.

03 sep. 2018

Vier praktische tips voor loopmeditatie

4 praktische tips voor loopmeditatie

Wanneer je loopt, ben je vaak niet met je aandacht in je lichaam. In feite ben je al op de plek waar je moet zijn, of denk je na over iets anders dat je bezighoudt. Herken je dit? Er is nu een oplossing: loopmeditatie.

02 mrt. 2018

Dit is de reden waarom we open moeten zijn over depressie

Dit is de reden waarom we open moeten zijn over depressie

Dankzij de toegenomen media-aandacht wordt het taboe op depressie steeds meer doorbroken. Drs. Jessy Brouwers, psychotherapeut/klinisch psycholoog en Tsuru expert, legt uit waarom we een depressie serieus moeten nemen.

20 sep. 2017

Psycho-educatie op middelbare scholen voorkomt burn-out

Psycho-educatie op middelbare scholen voorkomt burn-out

Drs. Jessy Brouwers, klinisch-psycholoog, psychotherapeut en zorgondernemer pleit voor psycho-educatie op scholen. Begrijpen wat mentale gezondheid is en hoe we ons brein en lijf gezond kunnen houden voorkomt een burn-out op jonge en latere leeftijd.

18 sep. 2017

vier tips om psychisch verzuim te voorkomen

4 tips om psychisch verzuim op een afdeling te voorkomen

Een collega die zich vaak ziek meldt met hoofdpijn, een ander die al een tijd met vage klachten bij de huisarts loopt. We zien het gebeuren, maar onderkennen niet altijd de oorzaak: psychische klachten, veroorzaakt door stress thuis en op het werk.

24 aug. 2017

Download de whitepaper 'Voorkom Psychisch Verzuim'

Download de whitepaper 'Voorkom Psychisch Verzuim'

Psychische klachten zijn met afstand de grootste veroorzakers van ziekteverzuim. Vaak is hier te weinig aandacht voor. In deze whitepaper wordt de link gelegd tussen werkstress, psychische factoren en persoonlijke kenmerken die deze veroorzaken.

24 apr. 2017

drie tips om psychisch verzuim te voorkomen

3 tips om psychisch verzuim te voorkomen

Werkstress is met 35% de grootste oorzaak van werkgerelateerd verzuim. Lees de tips van onze experts om verzuim door psychische problemen te voorkomen.

28 mrt. 2017

persoonlijkheid en duurzame inzetbaarheid

De invloed van persoonlijkheid op duurzame inzetbaarheid

De werkende bevolking krimpt en vergrijst en tegelijkertijd is de verwachting dat de arbeidsmarkt de komende jaren aan zal trekken. Het is daarom van belang dat bedrijven investeren in duurzame inzetbaarheid.