Chantalle is huisarts en eigenlijk altijd benieuwd naar ‘de mens achter de klacht’. Als actief lid van de vereniging van arts en voeding, is ze ook erg bezig met het combineren van de westerse geneeskunde met het bewustmaken van wat leefstijl kan doen voor je gezondheid.

In de huidige westerse geneeskunde is er steeds meer oog voor preventie van ziekten, in plaats van het genezen hiervan. Inmiddels is de wetenschap zover dat we weten dat een gezonde leefstijl écht bijdraagt en zorgt voor gezond oud worden. Op de terreinen voeding maar ook slaap, stress, beweging en psyche komen steeds meer studies die proberen vast te stellen wat écht werkt. Chantalle volgt deze ontwikkelingen op de voet en probeert ze te vertalen naar de dagelijkse huisartspraktijk en de deelnemers van Tsuru.

Chantalle kan omschreven worden als een enthousiaste, open, gedreven en empathische persoonlijkheid. Ze is zelf ook druk bezig in alle hectiek, verleiding en ambitie die de huidige tijdsgeest met zich meebrengt haar eigen balans te vinden. Dit doet ze door gezond te eten, veel te bewegen, genoeg leuke dingen te doen, ontspanningsmomenten in te bouwen, soms uit de bocht te vliegen en dan weer bij te stellen.

Blogs door Drs. Chantalle Burgers

12 sep. 2018

Tsuru video - 4 Tips om je voor te bereiden op een gesprek met je huisarts

Tsuru video - 4 Tips om je voor te bereiden op een gesprek met je huisarts

De huisarts heeft er veel aan als je al wat voorbereidingen treft voor je bezoek. Tsuru Expert en huisarts Drs. Chantalle Burgers legt in deze vlog uit wat je kunt doen om het maximale uit je gesprek te halen.

24 jul. 2018

Ontspannen Vlog

Tsuru video - Ontspannen, hoe doe je dat?

Spanning en stress is een groot probleem voor veel mensen. Echt ontspannen.. hoe doe je dat? En hoe bouw je het in in je drukke leven? Tsuru expert en huisarts Drs. Chantalle Burgers geeft tips in deze vlog.

12 jul. 2018

Tsuru video - Zes tips om gezond te blijven op vakantie

Tsuru video - 6 tips om gezond te blijven op vakantie

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Huisarts en Tsuru Expert Drs. Chantalle Burgers geeft in deze vlog een aantal praktische tips en adviezen om veilig, zorgeloos en gezond te genieten van je vakantie.

13 jun. 2018

Tsuru video - Zo eet je voldoende groenten op een dag

Tsuru video - Zo eet je voldoende groenten op een dag

Hoeveel groente op een dag krijg jij binnen? Het advies is om 250 gram groenten per dag te eten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bekijk de vlog met Tsuru expert en huisarts Drs. Chantalle Burgers voor tips.

02 mei 2018

Tsuru video - 5 Tips om meer te bewegen

Tsuru video - 5 tips om meer te bewegen

In de vorige vlog kon je zien wat het landelijk beweegadvies is. In deze vlog geeft huisarts en Tsuru Expert Drs. Chantalle Burgers je 5 tips om meer te bewegen.

25 apr. 2018

Beweegnorm

Tsuru video - Wat is de beweegnorm?

Bewegen is gezond voor iedereen. De Gezondheidsraad heeft daarom vorig jaar een aantal nieuwe richtlijnen opgesteld. In deze video legt Tsuru Expert en huisarts Drs. Chantalle Burgers uit wat de 'beweegnorm' is.

29 jan. 2018

Dit moet je weten als je gaat Googelen naar je klachten

Dit moet je weten als je gaat Googelen naar je klachten

In dit tijdperk is jezelf informeren over een kwaaltje heel normaal. Toch is het goed om stil te staan bij de informatie die je vindt. Een zelfdiagnose kan namelijk ook verkeerd uitpakken.