Duurzame inzetbaarheid werknemers

Duurzame inzetbaarheid werknemers

Gelukkige werknemers zijn productieve werknemers. Daarnaast zijn gezonde werknemers ook productiever dan hun ongezonde collega’s. Door de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren, kan deze productiviteit dus flink toenemen. Daarnaast zorgt het voor minder verzuim onder werknemers, wat een organisatie veel geld kan besparen. Daarom richt Tsuru zich op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Dat doen we door werknemers te coachen op zes leefstijlgebieden: Persoonlijkheid, Voeding, Slaap, Stress, Bewegen en Ambitie. Tsuru zorgt dat werknemers meer bewustwording krijgen betreffende deze zes leefstijlgebieden. Zo kunnen zij werken aan onze drie belangrijke pijlers: Geluk, Gezondheid en Motivatie. Deze pijlers zijn cruciaal om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers coachen door software

Tsuru coacht werknemers met behulp van onze Tsuru App. Deze app biedt uitdagingen en adviezen aan, gericht op de bovengenoemde leefstijlgebieden. Werknemers kiezen zelf voor één van de vijf leefstijlgebieden waar zij coaching op willen ontvangen (het leefstijlgebied Persoonlijkheid staat los van coaching). Door dagelijkse interactie met onze software, gericht op de duurzame inzetbaarheid van werknemers verbeteren, zien u en het personeel binnen korte tijd verbetering in gezondheid, motivatie en geluk. De app biedt daarnaast ook andere relevante features. Zo vinden werknemers hier relevante blogs, vlogs, podcasts, en wordt het laatste nieuws op het gebied van gezondheid aangeboden.

Zie werkgeluk als belangrijke investering

  • Bevorderen van werkgeluk
  • Psychisch verzuim verminderen
  • Duurzame inzetbaarheid verbeteren
  • Medewerkers gelukkiger maken
  • Productiviteit verhogen
  • Aandacht voor veerkracht van medewerkers
  • Werkprestaties verbeteren
Contact

Personality & Lifestyle Scan

Bewustwording is cruciaal als het aankomt op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Los van onze coachingsapp bieden wij alle werknemers ook een uitgebreid persoonlijk rapport aan. Deze wordt samengesteld aan de hand van een aantal vragenlijsten, die de werknemer invult. Met behulp van deze antwoorden geven wij de werknemers uitgebreide uitleg over hun relatie tot de zes leefstijlgebieden. Om deze uitleg zo duidelijk mogelijk te maken, krijgt ook iedere werknemer een cijfer voor elk leefstijlgebied (met uitzondering van Persoonlijkheid). Zo zien ze op een overzichtelijke manier welke leefstijlgebieden goed scoren, en waar ze nog kunnen werken aan verbetering. Dit kan ze helpen een keuze te maken voor het leefstijlgebied waar ze coaching voor willen ontvangen.

Kijk hier voor de andere duurzame inzetbaarheid producten.







ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.