Zo maak je van je HIIT training een LIIT training

Geplaatst: 06 mei 2019

HIIT workouts (ook wel High Intensity Interval Training) zijn erop gericht om je prestaties te verbeteren en vet te verbranden. Door kort, maar op een hoge intensiteit te trainen, zou je daarmee sneller tot resultaten kunnen komen. Er bestaat ook LIIT: Low Intensity Interval Training.

Wat is LIIT?
De intensiteit van een LIIT training is minder hoog dan bij HIIT training. Ook belast je je spieren minder zwaar. Daardoor is het zeer geschikt voor mensen die beginnen met sporten, ouderen of mensen die gevoelig zijn voor blessures.

Overeenkomsten en verschillen
Uiteindelijk hebben HIIT en LIIT veel overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Met beide trainingsmethoden word je vetverbranding aangesproken. Bovendien wissel je tijdens het sporten af met intensieve periodes en minder intensieve periodes. De duur van de training speelt daarbij wel een rol. Wat je met HIIT in 30 minuten kunt doen, kun je met LIIT in bijvoorbeeld 60 minuten bereiken.

Hoe pas je LIIT toe?
Voor LIIT training hoef je niets speciaals te doen. Je kunt gewoon je eigen trainingsschema of workout aanhouden, maar dan alles veel rustiger. Daarnaast is het voor verschillende sporten geschikt, van cardio tot aan gewichtheffen en zelfs yoga. De video hieronder is een voorbeeld van hoe een dergelijke LIIT workout eruit kan zien.

Het normale tempo verhoog je iets tijdens een korte interval, maar je raakt niet buiten adem. Je hebt meer aandacht voor je houding en de oefeningen zelf. Je bent hierdoor langer aan het sporten, dus als je een explosieve trainingsstijl gewend bent is dit misschien even wennen. Je bouwt namelijk langere herstelperiodes in bij LIIT.


intensiteit     LIIT     Low Intensity Interval training     sporten     tempo     workout    


Op de hoogte blijven?
Inschrijven
Terug naar overzicht


Deel dit bericht:


0 Reacties

Plaats een reactie