Jesper Hopstaken wint de Tsuru Corporate Wellness Onderzoeksprijs 2017

Geplaatst: 17 november 2017

Op donderdag 16 november won Jesper Hopstaken (Erasmus Universiteit) met zijn proefschrift 'Conquering Fatigue: de battle for engagement' de Corporate Wellness Onderzoeksprijs 2017. Aan deze prijs is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. Hij deed onderzoek naar de invloed van motivatie op vermoeidheid.

Jesper (op de foto rechts) concludeert dat vermoeidheid niet een teken is van 'de uitputting van middelen', maar dat het betekent dat de inspanning voor een taak en de beloning die er tegenover staat niet in balans zijn. Tot nu toe werd werknemers aangeraden voldoende op te laden tussen werkdagen en werkweken, door afstand te nemen, niets te doen of te sporten. Dit is belangrijk, maar lost niet je vermoeidheid en gebrek aan motivatie op dát moment op. Dit doe je door te switchen naar een taak die op dat moment meer oplevert. Óf door de werkzaamheden beter te belonen.

"Het onderzoek van Jesper geeft een totaal nieuwe kijk op de relatie tussen time-management, betrokkenheid en productiviteit.", aldus Jessy Brouwers, co-founder van Tsuru en jury-voorzitter. "Het heeft zeer veel praktische waarde. Dat is waar we als jury met name ook naar op zoek waren."

Jesper

De tweede prijs ging naar Suzanne Lagerveld (Universiteit van Utrecht, foto midden) voor haar proefschrift 'Mastery Matters'. Uit haar onderzoek blijkt dat met werkgerelateerde cognitieve gedragstherapie met een focus op competentie beleving, werknemers eerder weer gedeeltelijk aan het werk kunnen. Zij ging met een geldprijs van 500 euro naar huis.

Yuri Scharp (Erasmus Universiteit, op de foto links) ontving de derde prijs, 250 euro, voor zijn masterscriptie 'Gamification: a bottom-up approach'. Hij concludeert dat je met het toevoegen van spelelementen en competitie, de betrokkenheid en creativiteit verhoogt en verveling vermindert op het werk.

Over de Tsuru Corporate Wellness Onderzoeksprijs

Corporate Wellness staat voor het verbeteren van de mentale en fysieke fitheid van medewerkers en is een relatief nieuwe branche in Nederland. Tsuru vindt het belangrijk om het onderzoek naar de effectiviteit van deze gezondheid bevorderende programma's op de werkvloer te stimuleren. Daarom is de Corporate Wellness Onderzoeksprijs in het leven geroepen. Daarnaast is het heel inspirerend om met jonge wetenschappers samen te werken.


corporate wellness     onderzoek     tsuru     tsuru corporate wellness onderzoeksprijs    


Op de hoogte blijven?
Inschrijven
Terug naar overzicht


Deel dit bericht:


0 Reacties

Plaats een reactie