Dé reden waarom je vandaag nog extra vierge olijfolie moet nemen

Geplaatst: 18 juni 2018

De belangstelling voor het mediterrane voedingspatroon is toegenomen. In landen zoals Spanje en Italië is dit 'dieet' al eeuwenlang bekend. Daarnaast wordt het steeds populairder onder mensen die zich een gezonde levensstijl willen aanmeten, net als voor de groep kritische, naar feiten hunkerende wetenschappers.

Deze belangstelling is terecht: er worden een heleboel gezonde eigenschappen aan toegekend. Zowel gevoelsmatig als feitelijk. Deze manier van eten in Zuid-Europa is hét voorbeeld van wat goede voeding en Moeder Aarde ons kan brengen. Negen van de tien keer heeft olijfolie een prominente rol hierin. Extra Vierge, van de eerste koude persing.

Het nut van olijfolie
Olijfolie staat binnen de mediterrane keuken symbool voor alles wat goed is. De samenstelling van Omega 3 en 6 vetten, vitaminen en vooral de krachtige antioxidanten vormen een sleutelcomponent tussen olijfolie en de gezondheid. Niet voor niets heeft het symbool van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) aan weerszijden de takken van de olijfboom. De levensverwachting in onze landen neemt toe, en daarmee ook de komst van leefstijlziekten, waaronder diabetes en cardiovasculaire kwalen. Vaak worden ze pas aan het einde van de levensrit zichtbaar, al dan niet zelden op middelbare leeftijd.

Effecten op het hart
Door een beetje echte olijfolie aan je levensstijl toe te voegen, en dit uit te smeren over een aantal jaren, kun je de preventieve effecten ontdekken. Dit zijn alleen nog de effecten op het hart:

1. Cholesterol en ander voor het hart nare vetten dalen onder invloed van olijfolie.
2. De wanden van bloedvaten blijven langer beschermd en blijven beter intact.
3. Er treedt minder klontering van bloed op. De neiging tot stolling, waardoor uiteindelijk in een heel snel tempo een verstopping op kan treden, neemt af.

Voeg anderhalf tot twee eetlepels per dag toe aan je eetpatroon voor betere bloedvaten en een beter beschermd hart. Dit is het alleenrecht van EVO: Extra Vierge Olijfolie.

Meer weten over goede en slechte vetten voor je hart? Download hier gratis de whitepaper!


eetpatroon     extra vierge     hart     leefstijl     mediterrane keuken     olijfolie     preventieve effecten    


Op de hoogte blijven?
Inschrijven
Terug naar overzicht


Deel dit bericht:


0 Reacties

Plaats een reactie