Als je deze 3 dingen doet, bereik je een normale bloeddruk

Geplaatst: 28 maart 2018

Een van de belangrijkste manieren om een gezonde bloeddruk te bereiken, is door plantaardig te eten. Weinig vlees dus. Je voeding vormt de kern van je gezondheid. Dat geldt voor je hart en je bloedvaten, en zeker ook voor de bloeddruk. Daarnaast kun je nog veel meer doen. Lees hieronder de tips van Tsuru expert en cardioloog Drs. Ruud van Langeveld.

1. Sport en inspanning
Als je te zwaar bent, gaat de bloeddruk omhoog. Dat is ook logisch, want je hart zal harder moeten werken om al het bloed door je vaten te pompen. Sporten draagt om te beginnen dan ook bij aan een gezonder gewicht. Door je geregeld lichamelijk in te spannen zullen bovendien je bloedvaten ontspannen en daardoor minder weerstand bieden aan het rondstromende bloed.

Het maakt echt niet uit welke inspanning je doet. Het type sport doet er niet toe. Uiteindelijk is het effect op je vaten hetzelfde. Het belangrijkste hier is dat je iets kiest dat je leuk vindt. Of in ieder geval iets doet dat je op regelmatige basis kunt en wilt volhouden. Ben je niet sportief? Ga dan wandelen. Het is een geweldig goede manier om je hart te stimuleren. Je bloeddruk zal je dankbaar zijn.

Een half uur per dag heeft een aantoonbaar resultaat.

2. Drink voldoende water
Als je onvoldoende water drinkt zal je lichaam proberen het relatieve tekort aan vocht te compenseren. Je gaat zout vasthouden, zodat je zo min mogelijk plast. Zout belemmert het verlagen van de bloeddruk. Het wil juist je bloeddruk verhogen. Daarnaast zal de weerstand in je vaten toenemen. Dat komt omdat, als er in verhouding te weinig vocht in je lichaam is, vooral de belangrijkste delen beschermd moeten worden tegen uitdroging.

3. De-stress
Dit is uiteraard iets wat we allemaal weten. Constante stress leidt tot een verhoogde bloeddruk. Wat goed dat je kunt ontstressen!

· Ga Moeder Natuur bezoeken. Ga geregeld even naar buiten en adem de frisse lucht in
· Zorg voor genoeg rust. Unwind, relax, neem gas terug als je dag erop zit.
· Leer NEE te zeggen tegen zaken die je niet ziet zitten.
· Lach! Ergens op weg naar volwassenheid zijn we het lachen bijna verleerd.
· Speel. Doe weer eens spelletjes met elkaar en met je kinderen. Laat ze de baas zijn. Zij weten hoe het moet.
· Ontspan. Luister naar muziek en ga erin op. Vooral klassieke en New Age muziek is in staat je bloeddruk te verlagen.
· Laat je masseren. Het aanraken kalmeert.
· Ga zitten, doe je ogen dicht en luister naar je ademhaling. Noem dit hoe je wilt, maar het werkt.

Naast gezonde voeding draagt dit allemaal bij aan een normale - en dus gezonde - bloeddruk. Dit is belangrijk voor een goede conditie van je hart en bloedvaten. Lees hier wat je kunt doen tegen een hoge bloeddruk.


bloeddruk     bloedvaten     gezondheid     hart     tips     tsuru expert    


Op de hoogte blijven?
Inschrijven
Terug naar overzicht


Deel dit bericht:


0 Reacties

Plaats een reactie