9 voedingsmiddelen om je bloeddruk stabiel te houden

Geplaatst: 21 maart 2018

Een hoge bloeddruk geeft een groter risico op hart- en vaatziekten. Is je bloeddruk te hoog, dan kunnen aangepaste eetgewoontes voor meer balans zorgen. Het zal je verbazen welke voedingsmiddelen je bloeddruk omlaag brengen.

1. Appels
Zo dagelijks en toch zo effectief. Het is waar: an apple a day keeps the doctor away.

2. Uien en knoflook
Niemand zal beweren dat deze voedingsmiddelen ongezond zijn. Bovendien zijn ze een zegen voor mensen met hoge bloeddruk. Eet de ui wel rauw. Bijvoorbeeld in een salade. Bij koken of bakken gaat het effect weg.

3. Blauwe bessen
Geweldig klein fruit, en werkzaam voor een gezonde bloeddruk.

4. Donkere chocolade
Met een hoog cacao gehalte. Naast het omlaag brengen van je bloeddruk, moet je ook van de lekkere smaak kunnen genieten. Kies daarom voor 70-80% cacao.

5. Rode bietensap
Zo effectief dat het eigenlijk hierboven aan de lijst moet staan.

6. Zeewier
Een paar gram gedroogde wakame doet de bovendruk met gemiddeld 14 punten dalen.

7. Zalm en sardientjes
Niet alleen vanwege de Omega 3 vetten, maar ook omdat het een vaatverwijdend effect sorteert. En vaatverwijding betekent een groter vaatbed waarover bloed kan stromen. Dat laat de bloeddruk dalen.

8. Noten
Net zoals bij vis veroorzaakt het een grotere aanmaak van Nitraatoxide door de binnenkant van bloedvaten. Dit is een effectieve vaatverwijder.

9. Lijnzaad
Een paar eetlepels per dag en je nuttigt een van de meest krachtige bloeddrukverlagers.

In het algemeen is een op groenten en fruit gebaseerde voedingswijze het allerbeste om een lage bloeddruk te bereiken. Het mooie van een sterk beperkte vleesconsumptie is dat je daarmee niet alleen een gezonde bloeddruk krijgt, maar tegelijkertijd een heleboel andere bonussen: je kunt je extra beschermen tegen overgewicht en hartkwalen.


bloeddruk     eetgewoontes     gezondheid     hart     voedingsmiddelen    


Op de hoogte blijven?
Inschrijven
Terug naar overzicht


Deel dit bericht:


0 Reacties

Plaats een reactie