Ziekteverzuim verminderen? Maak dan kennis met Tsuru!

Iedere medewerker is verschillend. Hetzelfde geldt voor zijn of haar persoonlijke- en werkomgeving. Zo zijn er ook verschillende oorzaken die samenhangen met ziekteverzuim. De mentale en fysieke conditie van werknemers speelt een cruciale rol. Hoewel meer dan 70% van het verzuim geen medische oorzaak blijkt te hebben (NVAB 2016), is stress op het werk niet altijd de grootste oorzaak. Het hebben van jonge kinderen, overlijden van een naaste, een ongezonde leefstijl en persoonlijke, financiёle- of relationele problemen zijn niet werkgerelateerd, maar kunnen toch reden geven tot verzuim. Welke oorzaken van verzuim zijn dan wel werkgerelateerd? Denk aan pesten of conflicten op het werk, een slechte relatie met collega’s, geen werk-privé balans, onvrede over de inhoud van het werk en/of het salaris.

Oorzaken ziekteverzuim terugdringen

Als werkgever is het belangrijk om te weten wat de oorzaken zijn van verzuim. In gesprek gaan met de werknemer en samen werken aan een oplossing, is hiervoor een belangrijke stap. Het aanbieden van middelen om te werken  aan de mentale- en fysieke fitheid maakt deze drempel een stuk lager.

De Tsuru App is een ideaal middel om medewerkers persoonlijk en dagelijks te coachen. Werknemers kunnen op een actieve manier bezig zijn met tips om beter te slapen, om te gaan met stress, gezonder te bewegen- en eten en motivatie en mentale veerkracht te vergroten. Er is geen sprake van een eenmalige workshop, maar een doorlopend traject: gedrag verander je namelijk niet zomaar, daar is een dagelijkse coach voor nodig. Door deze persoonlijke, dagelijkse coaching en wekelijkse evaluaties, worden ze zich bewust van een gezonde leefstijl en zien werknemers een vooruitgang in hun prestaties. Dit werkt motiverend en inspirerend.

Tsuru en ziekteverzuim voorkomen

  • De Tsuru App zorgt voor gelukkige, gezonde en gemotiveerde medewerkers
  • Met het Tsuru Dashboard herkent een werkgever vroegtijdig ziekteverzuim
  • De Tsuru App zorgt voor bewustwording wat betreft een gezonde en gelukkige leefstijl
Snel contact

Minder ziekteverzuim, gelukkigere werknemers: met Tsuru!

Inzicht voor werkgevers in dreigend verzuim

Met het Tsuru Dashboard kan een werkgever vroegtijdig ziekteverzuim herkennen. Daardoor wordt het makkelijker om in gesprek te gaan met werknemers over mogelijke oorzaken die hun gezondheid, geluk en motivatie in de weg staan. Deze resultaten zijn volledig anoniem. Door de stemming te peilen via welzijns- en motivatievragen, kan de werkgever voortijdig stappen ondernemen om dreigend verzuim te voorkomen. Daarbij kunnen de vragenlijsten en coaching van Tsuru volledig aangepast worden aan de wens van de werkgever. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.