Voorkomen van een arbeidsconflict met Tsuru

Voorkomen van een arbeidsconflict

Bij een arbeidsconflict tussen medewerker en werkgever is er sprake van onenigheid  die je zo snel mogelijk wilt oplossen. Er zijn vele mogelijke oorzaken waardoor er wrijving kan ontstaan. Met een goed gesprek en duidelijke afspraken kunnen sommige oorzaken worden verholpen, maar dit is niet altijd mogelijk. Denk aan een reorganisatie of het niet eens zijn over de invulling van werkzaamheden. Dit zorgt voor spanningen en miscommunicatie, waardoor de frustratie hoog kan oplopen bij medewerkers. De relatie tussen medewerkers en werkgevers wordt gevoeliger voor arbeidsconflicten in de toekomst, medewerkers verliezen hun motivatie en trekken zich terug, met mogelijk langdurig ziekteverzuim tot gevolg.

Persoonlijke digitale coaching voorkomt arbeidsconflict

De Tsuru App is een unieke tool voor medewerkers en werkgevers die naast aan de fysieke en mentale gezondheid ook werkt aan de verbetering van de motivatie op de werkvloer, omgang met stress en het voeren van positieve gesprekken tussen de medewerker en een leidinggevende. Hierdoor kunnen arbeidsconflicten voorkomen worden.

Medewerkers ontvangen persoonlijke dagelijkse uitdagingen op basis van hun persoonlijkheid en de score op onderdelen van de leefstijl. Deze worden op basis van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten vastgesteld.  Deze kleine opdrachten leveren een bijdrage aan betere relaties op de werkvloer, meer motivatie, minder stress, minder (psychisch) verzuim en het vergroten van de mentale veerkracht. Daarnaast krijgt men toegang tot blogs die  dienen ter ondersteuning en inspiratie. De online coaching geeft medewerkers meer eigen regie en kracht om een oplossing te kunnen vinden bij mogelijke conflicten. Het zet de medewerker aan het roer van de eigen fysieke en mentale gezondheid.

Tsuru en arbeidsconflicten

  • Tsuru vermindert stress: dit voorkomt arbeidsconflicten
  • Tsuru vergroot de motivatie en positiviteit van medewerkers
  • Tsuru stimuleert positieve communicatie op de werkvloer
Contact

Slechte gewoontes ombuigen naar positieve gewoontes, en deze vasthouden: met Tsuru!

Goede relatie tussen medewerker en werkgever

Zolang er aangestuurd wordt op positieve communicatie, kunnen  veel arbeidsconflicten beperkt of geheel vermeden worden. Medewerkers krijgen inzicht in hoe ze slechte gewoontes om kunnen buigen naar positieve gewoontes, en hoe ze deze kunnen vasthouden. Daarmee houdt de Tsuru App medewerkers een spiegel voor als het gaat om gedrag. Zo leert Tsuru medewerkers onder andere om persoonlijke doelen en pijnpunten bespreekbaar te maken.

Verantwoordelijkheid van werkgevers bij arbeidsconflicten

Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid om een arbeidsconflict te voorkomen en op te lossen niet alleen bij de medewerker. Het Tsuru Dashboard voor werkgevers laat aan de hand van data zien hoe het gesteld is met het welzijn en de motivatie van medewerkers op dát moment. Niet persoonlijk, maar per groep van 20 medewerkers of meer. Zo garanderen we dat gegevens van medewerkers anoniem blijven.  Op basis hiervan kan de werkgever problemen op het gebied van motivatie, ervaren stress en algemeen welzijn signaleren, waarna persoonlijke gesprekken met medewerkers nog meer duidelijkheid kunnen geven.

Tsuru maakt medewerkers bewust van mogelijke valkuilen in gedrag. Tsuru maakt de werkgever bewust van de mogelijkheid om tijdig in te grijpen en aandacht te hebben voor conflicten op de werkvloer.

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.