Verborgen verzuim kost veel geld

Gemiddeld hebben bedrijven in Nederland te maken met een verzuimpercentage van 4%. Maar wist je dat de kosten van verborgen verzuim wel drie keer zo hoog zijn als die van verzuim?

Tsuru biedt een online coaching platform voor medewerkers waarmee de mentale en fysieke fitheid van medewerkers bevorderd wordt. Met de Tsuru App kunnen medewerkers aan alle aspecten van hun geluk en gezondheid werken. Hierdoor gaan de kosten van verborgen verzuim drastisch omlaag.

Vraag een proef account aan en ervaar het zelf! 

Wat is verborgen verzuim?

Verborgen verzuim wordt ook wel presenteïsme genoemd en staat voor iemand die wel aanwezig is, maar niet goed presteert omdat hij mentaal en/of fysiek niet fit is.

43% van het ziekteverzuim is werk gerelateerd. 50% van dat verzuim wordt veroorzaakt door stress. Daarmee is stress op het werk beroepsziekte nummer een. Het kan leiden tot kort of langdurig verzuim en zelfs tot een burn-out. Vaak wordt het vooraf gegaan door verborgen verzuim, waarbij een werknemer wel aanwezig is maar niet goed presteert.

Maar niet alleen werk gerelateerde stress is een veroorzaker van verborgen verzuim. Ook werknemers die griep of erge pijnklachten hebben, chronisch ziek zijn of stress hebben in de thuissituatie door bijvoorbeeld financiële- of relatieproblemen, presteren minder op het werk.

Benieuwd naar de kosten die jouw organisatie maakt aan verborgen verzuim?

  • Tsuru gaat het voor je na!
Contact

"Uit onderzoek van TNO blijkt dat verzuim de BV Nederland elk jaar 11,5 miljard euro kost."

Kosten van verborgen verzuim

Uit onderzoek van TNO blijkt dat verzuim de BV Nederland elk jaar 11,5 miljard euro kost. De kosten van verborgen verzuim zijn dus in totaal zeker 34,5 miljard euro. Wil jij weten wat dit voor jouw organisatie betekent? En wat Tsuru bij kan dragen aan het verminderen van deze kosten van verborgen verzuim? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tsuru vermindert verborgen verzuim

Tsuru is een digitaal coaching platform dat, geheel interactief en op basis van de persoonlijkheid, medewerkers leert om regie te nemen over hun mentale en fysieke gezondheid. Tegelijkertijd brengt Tsuru de mentale en fysieke fitheid (bv. mate van stress, motivatie en uitgerustheid) van medewerkers in kaart. 

De Tsuru App coacht medewerkers met kleine stappen richting een grote verandering in geluk en gezondheid. Dit doen wij door op innovatieve wijze technologie en psychologie te combineren. Tsuru stelt eerst de persoonlijkheid van een deelnemer vast. Daarna brengen wij het gedrag van medewerkers ten aanzien van slaap, omgaan met stress, beweging, motivatie op de werkvloer en voeding in kaart. Vanaf dat moment wordt de Tsuru deelnemer dagelijks gecoacht met behulp van dagelijkse ‘challenges’. Deze verbeteren het inzicht van deelnemers in hun leefstijl en wat ze kunnen veranderen. Ook geeft de app concrete adviezen voor verbetering. Wekelijks wordt de voortgang geëvalueerd.

Benieuwd hoe Tsuru werkt?
Vraag een proef account aan!ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.