Tsuru voorkomt langdurig ziek worden van werknemers

Als een werknemer voor lange tijd ziek is, of dit nu een lichamelijke of psychische achtergrond heeft, zal de werkgever een stappenplan volgen om de werknemer weer zo snel mogelijk weer geheel of gedeeltelijk aan het werk te krijgen. De zieke werknemer en werkgever hebben hierbij een gedeelde verantwoordelijkheid.

Gevolgen van langdurig ziekteverzuim

Zodra werknemers ziek zijn of worden door griep, kunnen ze na ongeveer een week weer terugkeren. Bij langdurig ziekteverzuim kan het soms jaren duren voordat een zieke werknemer weer optimaal functioneert. Dit gaat gepaard met zeer hoge kosten. Niet in de laatste plaats doordat in de praktijk een werkgever de productiviteit stabiel moet houden door vervanging in te zetten.

Haal meer uit werknemers met de Tsuru App

Uiteindelijk levert werken aan het voorkomen van ziek worden van werknemers meer op dan het hele proces van re-integratie. Werkgevers kunnen veel doen om de externe factoren van de werknemer, de werkomgeving, zo gezond en productief mogelijk in te richten. De werkgever kan ook een positieve bijdrage leveren aan de interne factoren van de werknemer, oftewel vaardigheden en gedrag, om gezond te blijven. Dit kan met de Tsuru App. Werknemers krijgen inzicht in hun persoonlijkheid en gedrag die een gezonde leefstijl mogelijk in de weg staan. Vervolgens worden ze dagelijks, persoonlijk gecoacht bij het werken aan de mentale en fysieke gezondheid, inclusief motivatie, omgaan met stress en beter slapen. Medewerkers worden aan het roer gezet van hun eigen gezondheid. Dit is terug te zien op de werkvloer. Ze zijn gelukkiger, gezonder en gemotiveerder en natuurlijk minder vaak ziek.

Nadruk op preventie met het Tsuru Dashboard

Zowel de Tsuru App als het Dashboard dragen bij aan het voorkomen van zieke werknemers. Dagelijkse welzijns- en motivatievragen maken het mogelijk om dreigend verzuim inzichtelijk te maken. Werkgevers kunnen vroegtijdig handelen als ze een neergaande lijn zien in het geluk, de gezondheid, of de motivatie op een bepaalde afdeling. 

Tsuru en langdurig ziekteverzuim

  • Medewerkers worden aan het roer gezet van hun eigen gezondheid
  • Werkgevers kunnen tijdig handelen bij een daling in geluk, gezondheid of motivatie op de werkvloer
  • Tsuru vermindert ziektekosten door preventie
Snel contact

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.