Tsuru vermindert personeelskosten

Wat kost een werknemer en wat kost een gezonde, gelukkige werknemer?

Bij de berekening van de personeelskosten zijn veel aspecten van belang. Loonkosten, loonheffingen en aanvullende kosten als opleidingskosten, reiskostenvergoedingen en pensioenkosten zijn vanzelfsprekend. De kosten die minder voor de hand liggen, zoals die van ziekteverzuim, verborgen ziekteverzuim en re-integratie, kunnen een aanzienlijk onderdeel zijn van de totale personeelskosten. 

Geluk, gezondheid en personeelskosten

Volgens het CBS was het ziekteverzuim in 2016  gemiddeld 4,3%. De kosten van verborgen verzuim, oftewel medewerkers die aanwezig zijn maar niet productief door ziekte en/of stress, zijn hier het drievoudige van. Dit zijn aanzienlijk hoge kosten waar voor werkgevers veel winst te behalen valt.

De Tsuru gezondheid-App biedt uitkomst

De "Tsuru Gezondheid-App" coacht een medewerker met kleine stappen richting een grote verandering in geluk en gezondheid. Dit gebeurt door wetenschappelijk gevalideerde psychologische interventies en innovatieve technologieën te combineren in één app met vele functies.

De ervaren gezondheid is afhankelijk van veel leefstijl domeinen, zoals de kwaliteit en hoeveelheid slaap, hoeveel iemand beweegt en wat iemand eet. Er bestaat ook een relatie met het ervaren geluk. Iemand die gelukkig is, voelt zich gezonder. Daarom ziet Tsuru gezondheid en geluk niet los van elkaar en wordt dit samengebracht in een overzichtelijke app, die te gebruiken is door uw medewerkers.

De Tsuru-app stelt eerst de persoonlijkheid van de gebruiker vast. Vervolgens wordt er door middel van een reeks vragen het gedrag ten aanzien van slaap, omgaan met stress, motivatie, beweging en voeding in kaart gebracht. Vanaf dat moment ontvangt de Tsuru deelnemer dagelijks overzichtelijke uitdagingen via de app, toegespitst op persoonlijke behoeften. Hierdoor krijgen deelnemers meer inzicht in hun leefstijl en wat ze kunnen veranderen. Ook geeft de app concrete adviezen voor verbetering, achtergrondinformatie en wekelijkse voortgangsvragen.


Tsuru en lagere personeelskosten

  • Tsuru motiveert werknemers
  • Tsuru maakt werknemers productiever
  • Tsuru maakt leefstijlen weer inzichtelijk
  • Tsuru vermindert ziekteverzuim en dus personeelskosten
Contact

Tsuru maakt organisaties gezonder!

Tsuru is anders

Tsuru onderscheidt zich door een focus op gedragsverandering ten aanzien van alle elementen van de leefstijl (slaap, beweging, voeding, motivatie, stress en mentale veerkracht) . Hiervoor werkt Tsuru al vijf jaar samen met medisch specialisten, wetenschappers en experts op het gebied van psychologie en leefstijl.

Inzicht voor werkgevers

Het Tsuru Dashboard verschaft inzicht in het dagelijkse welzijn en de motivatie van medewerkers. De werkgever ziet tevens welke resultaten de interactieve coaching oplevert. Zo zijn resultaten per afdeling, vestiging of andere gewenste selectie te volgen en kunnen er gerichte maatregelen getroffen worden om hoge personeelskosten door ziekteverzuim terug te dringen. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.