Tsuru reduceert arbeidsongeschiktheid

Wat houdt arbeidsongeschiktheid precies in?

Arbeidsongeschiktheid betekent dat een werknemer niet in staat is om te werken. Er zijn verschillende vormen van arbeidsongeschiktheid:

  • Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Langdurige arbeidsongeschiktheid
  • Volledige arbeidsongeschiktheid
  • Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid

In feite is ziekte een vorm van tijdelijke arbeidsongeschiktheid, maar vaak wel volledig van aard. Als een werknemer een arm of been gebroken heeft, kan hij of zij meestal nog een gedeelte van de werkzaamheden uitvoeren. Dit wordt anders wanneer er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid. Uit cijfers van het UWV blijkt dat het merendeel van arbeidsongeschiktheid voortkomt uit psychische problematiek, zoals stress en burn-outs. Voor werknemers heeft dit ingrijpende (financiёle) gevolgen, maar dit geldt ook zeker voor de werkgever.

Preventieve maatregelen met de Tsuru App

De Tsuru gezondheid-app kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van gedeeltelijke en tijdelijke arbeidsongeschiktheid door psychische klachten en chronische ziekten. Van enkele chronische ziekten zoals Diabetes type II, is gebleken dat zij omkeerbaar zijn door een gezonde leefstijl. Om arbeidsongeschiktheid door psychische klachten te voorkomen ligt de nadruk meer op het beter leren omgaan met stress, veerkracht en zingeving. Tsuru gaat uit van de persoonlijkheid van de deelnemer. De coaching in de vorm van dagelijkse uitdagingen is daarom persoonlijk. De blogs geven inspiratie, tips en uitleg over waar bepaald gedrag vandaan komt. De werknemer wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, waardoor er gedragsverandering in gang wordt gezet. Tsuru levert hiermee een bijdrage aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Bovendien is de Tsuru App altijd beschikbaar, wanneer het de werknemer uitkomt.

Tsuru en arbeidsongeschiktheid

  • Tsuru voorkomt psychische klachten door persoonlijke coaching
  • Tsuru stimuleert het voorkomen van chronische ziekten
  • Tsuru geeft inspiratie, tips en uitleg over gezond gedrag op de werkvloer
Snel contact

"Tsuru is een duurzame investering in een betere gezondheid en productiviteit van medewerkers."

Minder kosten voor de werkgever

De kosten van arbeidsongeschiktheid rijzen de pan uit, helemaal wanneer dit langdurig is. Tsuru is een duurzame investering in een betere gezondheid en productiviteit van medewerkers. Op het Tsuru Dashboard zien werkgevers hoe medewerkers hun mentale en fysieke gezondheid beoordelen. Persoonlijke antwoorden op vragenlijsten worden niet meegenomen in het geheel, zodat werknemers verzekerd zijn van anonimiteit. De werkgever krijgt wel een overzichtelijk beeld van de gemiddelde motivatie en welzijn op een afdeling of locatie. Dit bespaart kosten, doordat de werkgever vroegtijdig problemen kan signaleren en oplossen.

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.