Tsuru legt uit: het verschil in verzuim

Het verschil in verzuim

Er zijn verschillende redenen waarom iemand verzuimt. Een veelgehoorde klacht is natuurlijk griep, maar ook het werk of de werkomgeving zelf kan een belangrijke reden zijn voor verzuim. Denk aan:

 • Fysiek of mentaal zwaar werk
 • Gevaarlijk werk
 • Weinig of geen autonomie
 • Geen mogelijkheid voor persoonlijke groei
 • Conflicten (pesten, seksuele intimidatie etc.)
 • Teveel routine, nauwelijks uitdaging
 • Een te hoge werkdruk
 • Stress in het algemeen

Er is op landelijk gebied veel verschil in verzuim. De grootte van organisaties, bedrijfstak, leeftijd en geslacht zijn de belangrijkste parameters die verschillen veroorzaken. Bij mannen, jonge werknemers en kleine organisaties komt verzuim namelijk minder vaak voor. Toch is bijna een kwart van het verzuim werkgerelateerd. Dit vraagt om nieuwe oplossingen.

Stimuleer de gezondheid van werknemers

Gezonde werknemers kunnen zowel fysiek als mentaal meer aan dan ‘ongezonde’ werknemers. De kans is groot dat deze laatste groep werknemers sneller verzuimt, en dit ook langduriger van aard is dan wanneer een medewerker alleen griep heeft. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om zowel de fysieke als mentale gezondheid mee te nemen bij verzuimpreventie. Leefstijlinterventies kunnen bijdragen aan een gezond werkklimaat. De Tsuru gezondheid-app is ontwikkeld door een team van experts en wetenschappers om de fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Met behulp van deze app kunnen werknemers op individueel niveau hun persoonlijke leefstijl verbeteren, uitdagingen aangaan en deze bijhouden in een uitdagingendagboek.

Tsuru en verzuim

 • Tsuru voorkomt verzuim door gezond gedrag te stimuleren
 • Met Tsuru krijg je persoonlijke uitdagingen die motivatie en geluk stimuleren
 • Tsuru vermindert de kosten die gelinkt zijn aan verzuim door verzuim te voorkomen
Contact

"Het is voor werkgevers van belang om zowel fysieke als mentale gezondheid mee te nemen bij verzuimpreventie."

Van inzicht naar stappen ondernemen

Om gezondheid te bevorderen en verzuim terug te dringen, is het nodig om eerst een compleet overzicht te krijgen van het gemiddelde welzijn van werknemers. Stress en motivatie zijn belangrijke pijlers die ook gemeten worden. Deze gegevens komen tot stand in het Tsuru Dashboard. De stap daarna is om gesprekken aan te gaan en passende oplossingen te bedenken, zodat werknemers zich minder gestrest, meer gemotiveerd zijn en zich gelukkiger voelen. Op dit punt versterken het Tsuru Dashboard en de Tsuru App elkaar. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.