Tsuru gaat verzuim te lijf!

Wat is verzuimmanagement?

Verzuimmanagement is een verzamelnaam voor het bestrijden en effectief terugdringen van verzuim en het verlagen van de verzuimduur. De werknemer en werkgever gaan samen aan de slag om het verzuim te bestrijden, of in ieder geval zo kort mogelijk te laten duren. De werkgever zorgt dat werknemers de juiste middelen krijgen, zodat ze optimaal betrokken en gemotiveerd blijven. Daarbij krijgt de werknemer de regie. Daarnaast is een goed re-integratiebeleid en plan van aanpak onderdeel van verzuimmanagement, waar de werkgever verantwoordelijk voor is. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld leren om zijn of haar mentale fitheid te vergroten bij werk of privé-gerelateerde problemen. Dit soort interventies kosten vaak veel tijd, maar betalen zich dubbel en dwars terug in minder ziekteverzuim en meer productiviteit.

Kosten besparen met de Tsuru App

Tsuru speelt een grote rol in het terugdringen van verzuim en de kosten die met verzuim gepaard gaan. Daardoor is de Tsuru App een onmisbare tool voor verzuimmanagement. Door middel van uitdagingen kunnen werknemers actief aan de slag met bewegen, voeding, stress, motivatie, slaap en psyche. Daarnaast geeft de Tsuru App inzicht in persoonlijkheidseigenschappen. De vragenlijsten zijn evidence-based en op basis van cognitieve gedragstherapie tot stand gekomen. Doordat de werknemer continu uitgedaagd wordt en een positieve levensstijl de basis vormt van de Tsuru App, kan verzuim worden beperkt. In de blogs komen handige tips, inspiratie en onderzoek samen, wat een unieke aanvulling is op de uitdagingen.

Tsuru en verzuimmanamegement

  • Tsuru dringt verzuim en gepaarde kosten terug
  • Tsuru daagt werknemers uit om een positieve levensstijl te ontwikkelen, dit beperkt verzuim
  • Het Tsuru Dashboard maakt motivatie en welzijn meetbaar
Contact

"Het Tsuru Dashboard is ontwikkeld als onderdeel van verzuimmanagement"

Tsuru als onderdeel van verzuimmanagement

Een gezonde, gelukkige en gemotiveerde werknemer is productief en minder vaak ziek. Mocht een werknemer toch ziek worden, vooral langdurig, dan is het essentieel voor werkgevers om te weten waarom een werknemer uitvalt. Een van de belangrijkste processen bij verzuimmanagement is controle houden over het verzuim. Dit kun je een stap voor zijn door dreigend verzuim inzichtelijk te maken. Hiervoor is het Tsuru Dashboard ontwikkeld als onderdeel van verzuimmanagement. Stress, welzijn en motivatie kan gemeten worden door wekelijkse motivatie- en welzijnsvragen die aan werknemers worden gesteld via de Tsuru App. De privacy van werknemers wordt gewaarborgd via certificaten, zoals end-to-end encryptie. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.