Medewerkers controle over eigen gezondheid, met Tsuru!

Ziekteverzuim? Zet medewerkers aan het roer van de eigen gezondheid!

Ziekteverzuim treft zowel de werkgever als werknemer en kan uitlopen tot een grote kostenpost binnen een organisatie. Goede begeleiding van werknemers die ziek zijn, is daarom essentieel. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Begeleiding kan daarom ook preventief ingezet worden: een nog betere manier om kosten van ziekteverzuim te verlagen.

Ziekteverzuim voorkomen is beter dan ziekteverzuim begeleiden

Tsuru biedt uitkomst bij begeleiding van ziekteverzuim en, liever nog, bij het voorkomen van ziekteverzuim. Met de Tsuru App krijgen werknemers een tool in handen waarmee ze weer regie nemen over de eigen mentale en fysieke gezondheid. De Tsuru App is een persoonlijke, dagelijkse leefstijl coach. De Tsuru App combineert innovatieve technologie met cognitieve gedragspsychologie en andere leefstijl wetenschappen.

Omdat Tsuru gelooft dat gedragsverandering de sleutel is tot duurzame gezondheidsverbetering, wordt allereerst de persoonlijkheid van de werknemer vastgesteld aan de hand van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten. Vervolgens krijgen werknemers een gepersonaliseerd profiel dat inzicht geeft in de gezondheid en persoonlijkheidseigenschappen die van invloed zijn op de leefstijl. De Tsuru-app geeft vervolgens dagelijks uitdagingen en prikkelende blogs op alle gebieden van een gezonde leefstijl: slaap, beweging, voeding, motivatie, stress en gedrag in het algemeen.

Tsuru als ondersteuning bij ziekteverzuim

Tsuru kan ingezet worden om gezonde werknemers gezond te houden, maar ook als tool binnen het traject van ziekteverzuim begeleiding. Met de Tsuru App krijgt de medewerker handvatten om de regie te nemen over de eigen gezondheid, gelukkig en motivatie. Het krijgt de medewerker weer letterlijk en figuurlijk in beweging. Dit ondersteunt het proces van re-integratie.

Inzicht voor werkgevers

Het Tsuru Dashboard verschaft inzicht in het dagelijkse welzijn en de motivatie van medewerkers. De werkgever ziet ook welke resultaten de interactieve coaching oplevert. Zo zijn resultaten per afdeling, vestiging of andere gewenste selectie te volgen en kunnen er gerichte maatregelen getroffen worden om ziekteverzuim en de duur daar van terug te dringen.

                                                                     

Tsuru geeft controle over gezondheid

  • Werkgevers zien resultaten van de interactieve coaching van Tsuru
  • Werknemers worden door Tsuru productiever en gelukkiger op de werkvloer
  • Tsuru zorgt voor minder ziekteverzuim op de werkvloer en dus ook minder kosten
Contact