Duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers

‘Hoe houden we oudere medewerkers duurzaam inzetbaar?’ Een vraag die veel werkgevers stellen, en terecht.  Niet alleen zijn er meer oudere medewerkers, ze moeten ook nog eens langer doorwerken. Dit terwijl de werkomgeving, mede door technologische ontwikkelingen, in rap tempo verandert. Dit vraagt om adaptatievermogen van de oudere medewerker, maar ook om flexibiliteit vanuit de werkomgeving.

Het is een  gezamenlijke verantwoordelijkheid van de werkgever en van de oudere medewerker om te werken aan de vitaliteit en gezondheid, zodat ze hun werk kunnen blijven doen met evenveel plezier.

Natuurlijk kan werk aangepast worden zodat de oudere medewerker productief blijft. Maar van de medewerker kan ook verwacht worden dat zijn of haar houding  en vaardigheden blijven aansluiten bij het werk. Mentale en fysieke fitheid zijn onmisbaar voor de duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers.

Tsuru en duurzame inzetbaarheid ouderen

  • Tsuru geeft oudere medewerkers regie over hun gezondheid, geluk en motivatie
  • Tsuru geeft inzicht in persoonlijke eigenschappen
  • Tsuru zet aan tot actie en verhoogt daarmee de productiviteit van (oudere) medewerkers
Contact

Oudere medewerkers worden gemotiveerd door Tsuru!

Duurzaam inzetbaar met de Tsuru App

Duurzame inzetbaarheid wordt bevorderd door de oudere medewerker de juiste handvatten te geven om aan een gezonde leefstijl te werken, waarbij er aandacht is voor hun persoonlijke behoefte en ontwikkeling. Alleen zo blijft het werk voor oudere medewerkers waardevol. 

De Tsuru App geeft oudere medewerkers eigen regie over hun gezondheid, geluk en motivatie. Met laagdrempelige, interessante uitdagingen leren ze meer over zichzelf en over persoonlijke drijfveren, maar leren ze ook om de relatie met collega’s zo optimaal mogelijk te houden. 

Daarnaast krijgen de medewerker via korte, psychologische vragenlijsten inzicht in persoonlijke eigenschappen, zodat ze op een positieve manier kunnen werken aan leefstijlpatronen die hun gedrag beïnvloeden. Denk aan minder stress, meer motivatie, bewuster eten, beter slapen en gezond bewegen. Tsuru zet dus aan tot actie!

Inzicht in duurzame inzetbaarheid

Voor werkgevers is het Tsuru Dashboard interessant. Hiermee wordt het welzijn- en de motivatie van oudere medewerkers gemeten. Dit gebeurt geheel anoniem, terwijl de werkgever vroegtijdig problemen kan signaleren. Denk aan een gebrek aan motivatie, meer stress en minder geluk bij oudere medewerkers. Hier tijdig op inspelen bevordert de duurzame inzetbaarheid.

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.