Belangrijke aspecten voor productiviteit

Wat is van belang voor productiviteit?

Productiviteit verschilt per persoon. Het betekent ook iets anders dan arbeidsproductiviteit. Nederlandse werknemers werken gemiddeld 39,3 uur per week in fulltime dienstverband, maar dat zegt nog niets over hun productiviteit. Voor de een betekent productiviteit zo veel mogelijk kleine taken doorstrepen, terwijl het voor de ander misschien belangrijker is om jarenlang te werken aan een kwalitatief product. Een taak afronden is een, maar een taak afronden die een hoge prioriteit heeft is vaak veel efficiënter. Productiviteit overall is lastig te meten. Het is duidelijk dat het belangrijk is welk gevoel een werknemer heeft. Werkplezier en weinig stress zijn twee aangetoonde ingrediënten die de productiviteit kunnen verhogen.

Productiever worden met uitdagingen

Via de Tsuru App krijgen werknemers tips en uitdagingen, waarmee ze actief kunnen werken aan een productieve werkdag. Met uitdagingen zoals ‘begin je dag met de moeilijkste taak’ en ‘las na elk tijdsdoel een paar minuten rust in’ worden werknemers gestimuleerd om zo productief mogelijk te zijn. Productiviteit gaat niet om snel werken, maar juist om dé dingen te doen die op dat moment nodig zijn. Hier worden zowel de werknemer als werkgever beter van. Middels de Tsuru App geven we hier veel aandacht aan, ook buiten werktijd. In de blogs staan tips van experts voor meer productiviteit, motivatie en concentratie. Hieronder vallen ook beweeg- en eettips die meehelpen werknemers fysiek sterker te maken.

  • Door Tsuru werken werknemers aan een productieve werkdag
  • Tsuru stuurt blogs die productiviteit op de werkvloer motiveert
  • Met Tsuru krijgen werkgevers een duidelijk overzicht van de productiviteit van werknemers
Contact

Verminder stress en verbeter welzijn

Wil je gemotiveerde en productieve werknemers, dan is het nodig om eerst de pijnpunten op te sporen. Werknemers vullen elke week een aantal vragen in die betrekking hebben op hun welzijn en motivatie. Deze vragen worden omgezet in gegevens en in het online Tsuru Dashboard getoond. Op deze manier heeft de werkgever altijd inzicht in de laatste gegevens, en kan er actief worden gewerkt aan meer motivatie en productiviteit op de werkvloer. Tsuru garandeert daarbij de privacy van de werknemer doordat gegevens versleuteld worden. Het Tsuru Dashboard werkt vanaf 20 werknemers.

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.