Hoge arbeidsproductiviteit én motivatie, met Tsuru!

Arbeidsproductiviteit in Nederland

De arbeidsproductiviteit geeft aan hoeveel toegevoegde waarde of productie er door een werknemer binnen een bepaald tijdsbestek, bijvoorbeeld een 8-urige werkdag, wordt geleverd. Dit is onder Nederlandse werknemers erg hoog: Nederland staat wereldwijd in de top 10 op een ‘ijverige zesde plek’ met een toegevoegde waarde van € 60,9 per uur. (Rijksoverheid, 2017)  

Werkplezier en kwaliteit van werk belangrijk!

Deze kant van arbeidsproductiviteit is vooral economisch gedreven, maar hoe zorg je er als werkgever voor dat werknemers fysiek en mentaal gezond, gelukkig en gemotiveerd blijven? De enige manier waarop werknemers productief kunnen zijn, is als ze ertoe in staat zijn om het werk goed te blijven doen. Nu én in de toekomst. Dit vraagt dus om een psychologische benadering van arbeidsproductiviteit. Werknemers zijn niet per definitie productiever als ze meer hebben gedaan in een korte tijd. Het gaat immers niet alleen om de productie, maar vooral om de kwaliteit van het werk, de omstandigheden, de mate waarin ze gedurende langere tijd inzetbaar zijn en het gevoel dat zij daarbij hebben. Pas dan kun je als werkgever écht de arbeidsproductiviteit verhogen.

Tsuru en arbeidsproductiviteit

  • Tsuru verhoogt kwaliteit van werk door motivatie
  • Het Tsuru dashboard geeft inzicht in welzijn en motivatie voor werkgevers
  • Tsuru vergroot mentale en fysieke fitheid van werknemers, waardoor de arbeidsproductiviteit stijgt
Contact

De Tsuru App

Werknemers die gemotiveerd zijn, zullen automatisch productiever zijn. Hiervoor is de Tsuru App ontwikkeld. Door inzicht te geven in gedrag en hier concrete tips en uitdagingen aan te verbinden, werkt Tsuru aan duurzame gedragsverandering op de werkvloer. Dit gebeurt op een holistische manier. De leefstijlgebieden slaap, stress, voeding, bewegen, motivatie en mentale veerkracht komen allemaal aan bod. De werknemer krijgt via de Tsuru App dagelijks uitdagingen die zijn of haar persoonlijke leefstijl verbeteren en ondersteunen: denk aan bewuster eten, vaker bewegen, beter slapen en stress verminderen. De productiviteit kan namelijk pas stijgen als een werknemer mentaal en fysiek fit is, en om kan gaan met veranderingen en stress.

Inzicht in welzijn- en motivatie voor werkgevers

De werkgever merkt direct de positieve gevolgen van hogere arbeidsproductiviteit. Naast minder kosten en verzuim heeft een werkgever met Tsuru meer oog voor wat er speelt bij werknemers. Het Tsuru Dashboard geeft onder meer inzicht in de mate van welzijn, motivatie en ervaren stress van een afdeling of andere groep medewerkers op dát moment. Hierdoor kan er een oorzaak worden gevonden als er sprake is van een verminderde arbeidsproductiviteit. De gegevens blijven volledig anoniem, waardoor geen enkele werknemer zich onveilig hoeft te voelen over zijn of haar antwoorden. 

Meer weten over deze gezondheid-app?

Benieuwd wat Tsuru voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contact formulier in. Of bel direct met +31 (0)73 6848401.ik ga akkoord met de privacy & Cookie Policy.